Søknadsprosessen med STS

I samarbeid med STS Education – Study Abroad

Jeg visste at jeg ville studere i USA, nærmere bestemt California, allerede på barneskolen. Dermed var valget enkelt når jeg fant ut at STS hadde en avtale med Santa Barbara City College. Ikke bare er plassen i seg selv fantastisk, men skolen er rangert som en av de beste community collegene i hele USA! Jeg hadde på følelsen av at dette var en bra match, og jeg hadde veldig rett.

Første steg i søknadsprosessen er å klikke deg inn på nettsiden til STS (Klikk her). Der kan du velge hva du vil studere, hvor lenge og på hvilken plass. Da kommer de med forskjellige forslag som passer for deg, og du må rett og slett finne ut hvilken plass du synes er mest spennende. Søk litt rundt, finn andre folk som har studert på de plassene du tenker og dra, og snakk med de! Det er mitt beste tips. Jeg har ikke telling på hvor mange jeg sendte melding til før jeg dro hit. Jeg spurte om alt mellom himmel og jord, alt fra hvordan lærerne var til hva det kostet for mat her. Det er veldig mange studenter som er aktive på Instagram, du finner de under hashtaggen #stsjourney og på STS sin bruker @stsnorge eller @stsworldwide.

Når du har funnet den plassen som passer deg, trykker du “Søk nå” eller sender inn et interesse-skjema. Det er super enkelt, og STS vil ta kontakt med deg for videre informasjon. Etter en liten stund vil du få en pakke i posten fra STS hvor det er papirer som må fylles ut, blant annet et skjema for å sette deg opp med en romkamerat! Der skriver du inn dine interesser og hva du liker å gjøre på fritiden, så STS kan matche deg med en person som de tror du kommer til å passe med. Roomien din er ofte norsk, svensk eller dansk, og om dere er flere som reiser sammen, kan dere ønske dere inn på samme rom.

Processed with VSCO with m5 preset

Når STS har mottatt papirene dine, sender de det inn til skolen du har søkt på, og du venter endelig i spenning på om du får skoleplass! Jeg husker enda den dagen jeg fikk brevet i posten, selv om jeg visste at jeg kom inn, så føltes det endelig ekte! Når man har fått brevet, kan man søke om støtte til lånekassa og søke om visum på den amerikanske ambassaden. Med en gang du har blitt akseptert setter STS deg i kontakt med de som skal reise sammen med deg via en Facebook-gruppe, så man har god tid til å snakke og bli kjent med de andre.

Gjennom hele søknadsprosessen har STS vært utrolig hjelpsomme, og sørget for at det har gått uten noen problemer. Om du også har en liten drøm om å studere i utlandet anbefaler jeg virkelig å ta en titt på hva de har å tilby, mulighetene er uendelige!

Klikk HER for å starte din reise!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s