Første skoledag på SBCC

I samarbeid med STS Education – Study Abroad

I dag hadde jeg min aller første dag på skolen! Det var en slags introduksjonsklasse som skal vare i tre dager, så vi kan bli kjent og “get out of the shell” som læreren kalte det. Vi tok for oss tema som stereotyper, reising, kulturforskjeller, det amerikanske skolesystemet, litt om amerikansk historie og hvor man bør studere ut i fra hva man vil bli. Læreren var super søt og såå morsom, og brukte store deler timen på å vise oss Trump-parodier på youtube, haha. Hun ga oss også informasjon om skolen, hvilke normer som finnes på SBCC, og hva man kan forvente i timene.

Selve opplegget i klassen var veldig annerledes enn det jeg er vant med hjemme i Norge. Timen startet med at alle måtte gå fram og presentere seg, fortelle litt om seg selv og hvor man kommer fra. Noe som virket litt skummelt til å begynne med, siden man ikke kjenner noen og fortsatt ikke er hundre prosent komfortabel med å snakke engelsk, men det gikk selvfølgelig helt fint. Deretter var det mer som en stor samtale, enn et foredrag, slik det er hjemme. Her står ikke læreren og fremfører en innøvd presentasjon, men man har en aktiv samtale hvor hun forventer at man skal svare underveis. Hun stilte mange spørsmål, og spurte ofte om meningene våre helt ut av det blå, så man måtte ta stilling til det hun snakket om. Sånn typ “Hva synes du om den politiske situasjonen i USA?”, “Hva synes du er best med å komme fra en liten by?”, “Hva skal du studere og hvorfor valgte du det?”. Det var en veldig fin måte å øve seg på å snakke engelsk høyt i skolesammenheng, så det er betryggende at de har en slik klasse før det ordentlige alvoret starter. Jeg er sikker på at alle sammen gikk derfra litt mer positiv og utadvendt enn da de kom, noe som også var hensikten med timen!

Førsteinntrykket mitt av skolen og lærerne er utrolig bra! De jeg har snakket med så langt har vært helt fantastiske og ikke nær så skumle som det jeg hadde sett for meg! Det virker som at de genuint bryr seg om hver og en student, og husker ofte på de små tingene vi sier, så de kan gjenta det i en senere sammenheng. Det fikk i alle fall meg til å bli utrolig imponert. For ikke å snakke om humøret som alltid er på topp. Man blir alltid møtt med et smilende fjes, og det gjør så stor forskjell! Når man skal starte på en helt ny plass og snakke et annet språk er man naturligvis spent og nervøs for hvordan det er, men denne plassen har virkelig overrasket meg. Plassen i seg selv, skolen, lærerne, ja egentlig alt har vært over all forventning. Jeg reiste hit med et så åpent sinn som mulig, nettopp fordi jeg ikke ville bli skuffet om jeg hadde forestilt meg det annerledes, men alt har bare vært fantastisk. Jeg gleder meg ordentlig til å komme i gang med de timene jeg skal ha resten av semesteret, og møte de andre lærerne, så får vi se hva året bringer!

blogg-29blogg-33

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s